Kvinnan har fått avslag på sin asylansökan och hon ska lämna landet. Men hon begär att få på kvar medan hon är gravid och tills hon hunnit avsluta sina studier. Foto: Arkiv

Gravid kvinna döms att lämna bostaden

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan är gravid och menar att hon inte har någon annanstans att ta vägen. Nu beslutar rätten att hon måste flytta ut.

Lägenheten det handlar om i en ort i norra Jämtland, har hänvisats av Migrationsverket. När kvinnan fått slutgiltigt avslag på sin asylansökan fick hon beskedet att hon måste lämna bostaden.

Hon säger att hon tagit del av korrespondensen med Migrationsverket och är införstådd med att hon enligt dem inte agerat under den tid hon fått för att frivilligt lämna landet.

I och med detta har hon inte heller längre rätt till bistånd i form av bostad. Eftersom hon nekade till vräkningen när ärendet hamnade hos Kronofogden, så skickades det vidare till tingsrätten.

Kvinnans argument att hon vill bo kvar på grund av graviditeten och att hon först vill avsluta sina studier anser tingsrätten inte ger skäl till annan bedömning än att hon måste ut ur lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.