Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till häktet i Östersund är det lättare att rekrytera än på många andra orter i Sverige. I klippet berättar Kristofer Wilhelmsson, vakthavande befäl i Östersund, mer om det. Foto: SVT

Häktet i Östersund lockar många sommarvikarier – 74 sökande till 15 tjänster

Publicerad

Kriminalvården har stora problem att rekrytera, men inte till häktet i Östersund. 74 sökande till 15 tjänster – så ser läget ut just nu för att rekrytera sommarvikarier dit.

Innan intervjun är 21 av dessa mycket intressanta kandidater, det säger Olof Vahlström kriminalvårdschef i verksamhetsområde Falun, Gävle och Östersund.

– Det är hög kompetensnivå på de sökande i år, säger han.

”Andra förutsättningar”

Enligt vakthavande befäl Kristofer Wilhelmsson finns det flera anledningar till varför det är lätt att rekrytera sommarvikarier till Östersundshäktet:

– Vi är ett mindre verksamhetsställe och vår närhet till Mittuniversitetet med risk- och krishanteringsprogrammet och socionomprogrammet tror jag gör att vi har andra förutsättningar här än på många andra ställen.

I videon ovan hör du Kristofer Wilhelmsson berätta om varför det är lätt att rekrytera sommarvikarier till Östersundshäktet och vilka utmaningar han ser just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.