Härbärget vid Frösöbron Foto: Tina Eckerskog, SVT Jämtlandsnytt

Härbärget fortsatt stängt

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddags hade Svenska kyrkan ett möte om härbärgets framtid. Beslutet som togs var att fortsätta hålla härbärget stängt då förra veckans hotbild om att bränna ner härbärget med människor inuti eventuellt inte har förändrats.

Det är fortfarande oklart om härbärget kommer att öppnas upp igen och i sådana fall när. Innan några förändringar görs kommer kyrkoherden Börje Viklander att försöka samla information av socialtjänsten och medarbetare för att se hur problemen mellan grupperna är, i fall konflikterna kommer att leva vidare eller om det kommer att avta.

– Vi har ingenting som talar om att hotbilden är borta eller om den finns kvar, men risken finns att den fortfarande finns kvar och därför har vi beslutat att fortsätta hålla stängt, säger Börje Viklander, kyrkoherde i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk mellan migranter 2015

Mer i ämnet