De prioriterade grupperna har redan börjat få sin tredje dos i länet. Foto: TT

I januari kan alla över 18 få tredje vaccindosen

Publicerad

Vaccinering mot covid-19 i Region Jämtland Härjedalen har pågått i snart ett år och de första prioriterade grupperna har fått sin tredje dos. Efter årsskiftet räknar man med att alla över 18 år ska kunna boka in sin tredje påfyllnadsdos.

Om regionens planering för tredje vaccindosen mot covid-19 håller så räknar de med att alla över 18 år kommer kunna börja boka sin tredje påfyllnadsdos från vecka två i januari. Det ska ha gått sex månader sedan man tog den andra dosen innan man kan boka.

”Vi kommer alltså inte gå efter åldersgrupper för de yngre än 65 utan det blir ett naturligt flöde utifrån intervallet från dos två,” skriver Sara Nilsson, kommunikationschef Region Jämtland Härjedalen, i ett mejl till SVT Nyheter Jämtland.

Coronaviruset i Jämtlands län

Måste hitta långsiktiga lösningar

Tillgången till vaccin är än så länge god i regionen. Det som kan behöva ses över när tredje dosen ska ges till många är personalläget och organisationen.

”Initialt var ju planen att alla skulle få två doser och att vi därmed skulle vara klara efter sommaren. Nya direktiv gör att vi behöver tänka framåt och hitta långsiktiga lösningar för såväl bemanning som organisatoriska lösningar”, skriver Sara Nilsson.

Vaccinationsbevis som nu krävs på exempelvis vissa evenemang ska inte ha påverkat regionens arbete med att börja ge tredje dosen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet