Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Iskan är stor i Gäddede över att OKQ8 plötsligt har stäng byns enda mack. I klippet hör du Håkan Berglund, Bengt Blom och Peter Åberg berätta vad de tänker. Foto: Bengt Eriksson /SVT

Ilska i Gäddede efter att macken stängde

Publicerad

I början av veckan stängdes plötsligt macken i Gäddede i nordvästra Jämtland.  OKQ8 ska göra miljöförbättrande åtgärder, men byborna tycker att man kunde ha informerat bättre.

Macken mitt i Gäddede är den enda i samhället. När den är stängd är närmaste tankställe i Stora Blåsjön, 45 kilometer norrut eller Strömsund drygt 13 mil åt sydost.

SVT träffar tre gäddedebor som tycker att OKQ8 inte tar hänsyn till befolkningen när man plötsligt stänger den enda macken.

– Det är som att spotta folk i ansiktet här, säger Håkan Berglund.

Hör mer i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strömsunds kommunalråd Morgan Olsson (S) är kritiskt till OKQ8:as dåliga information om stängningen av macken i Gäddede. Foto: Bengt Eriksson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.