Daniel Kindberg bemöter kritiken om spelarbonusar: ”Vi har aldrig lurat någon spelare”

Publicerad

Uppdrag granskning avslöjade att flera spelare är besvikna på ÖFK och att de ha blivit lurade på bonuspengar. Nu bemöter förre ordförande Daniel Kindberg kritiken.
– Vi har aldrig lurat någon spelare, säger han.

Under onsdagen hade Uppdrag granskning ett reportage som bland annat handlade om att spelare är besvikna på ÖFK. Detta eftersom de anser sig blivit lurade på bonuspengar i och med Europa league.

SVT har träffat Daniel Kindberg som menar att det är fel.

– Spelarna har godkänt alla kostnadsposter, säger han.

Drog av för läktaren

Det fanns en överenskommelse mellan klubben och spelarna. Den handlade om att spelarna skulle få dela på 25 procent av nettovinsten. Uppdrag granskning har fått ta del av den överenskommelsen. Där står det bland annat om utgiftsposter för olika resor. Men där står det även: Läktare 8 miljoner kronor.

Vad är det för summa?

– Det är en den del av investering som vi ska betala för, säger Daniel Kindberg.

Olika summor för läktaren

När ÖFK skulle spela i Europa league behövdes arenan anpassas. Bland annat handlade det just om Norra läktaren. Men siffror från Östersunds kommun visar att läktaren inte alls kostade 8 miljoner. Enligt kommunens uppgifter kostade den 4,9 miljoner kronor.

Så varför står det då 8 miljoner kronor i ÖFK:s överenskommelse med spelarna? Enligt Daniel Kindberg handlar det inte bara om läktaren.

– Det är vår bedömning av de insatser som är gjorda och de kostnader vi hade i arenan för anpassning till Europa-spel, den är 8 miljoner kronor.

Även investeringar 2016 togs med

Samma sak menar Martin Johansson, vd på ÖFK. Han pekar på att det skedde investeringar i arenan både 2017 och 2016. I överenskommelsen med spelarna räknade de därför  in de investeringar som gjordes även 2016 som de ansåg härrörde till just Europa-spel. Därmed landade summan på 8 miljoner kronor.

I dag kan Martin Johansson konstatera att de borde  ha varit mera tydlig när de gjorde överenskommelsen med spelarna.

– Vi kommer att göra det annorlunda nästa gång, säger han.

Hör Daniel Kindberg berätta om spelarbonusarna i klippet här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer