Sylarnas Fjällstation får vara kvar Foto: SVT

Inget nybygge i Sylarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget nybygge av fjällstationen i Sylarna. Det var storslagna planer som presenterades för några år sen, siffror runt 100 miljoner nämndes. Men några sådana summor finns inte i dagsläget säger Niklas Pärnestedt på STF.

Det var våren 2011 som planerna på en helt ny fjällstation i Sylarna presenterades. Det skulle bli en helt ny typ av boende på kalfjället. En lyxig fjällstation i karg miljö. Prislappen låg på runt 100 miljoner kronor.

Men nu står det klart att det inte kommer att bli någon ny fjällstation.

– Det blir ingen nybyggnation, berättar Niklas Pärnestedt, affärsområdeschef på STF för SVT Jämtlandsnytt.  Vi har inte fått i hop den finansiering som krävs, men något måste vi göra åt byggnaderna. Framförallt är det vatten och sanitetsfrågan som är viktigast.

Exakt vilka åtgärder som Svenska Turistföreningen, STF, ska göra är inte klart. Under våren/sommaren ska en affärsplan tas fram med medfinansiärer.

Planen är att fatta ett beslut under året för att kunna börja göra ombyggnationer. STF vill att ombyggnationen ska vara klar nästa år.

Den nuvarande fjällstationen stod klar 1983 och ersatte den gamla fjällstationen som förstördes i en stor brand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer