Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Gyllenhammar, chef för innovation och hållbarhet och Ulf Lindqvist, enhetschef för Värme vid Jämtkraft, berättar i klippet om förutsättningarna gällande en ny energianläggning. Foto: Jakob Wesslund/SVT

Jämtkraft vill producera flygbränsle i Lugnvik: ”Vi har fantastiska förutsättningar”

Uppdaterad
Publicerad

Fler arbetstillfällen och en hållbart bränsle som kan revolutionera energibranchen. Det skulle kunna vara möjliga resultat om Jämtkraft tar sitt projekt vidare och skapar en energianläggning i Lugnvik. Själva ser företaget ljust på framtiden. 

– Vi har bra förutsättningar att gå vidare med detta. Om vi kan skapa en produktionsanläggning kan det skapa många arbetstillfällen och vi får fram en väldigt efterfrågad produkt, säger Ulf Lindqvist, enhetschef för Värme vid Jämtkraft.

Söker sammarbetspartner

Energibolaget kommer dock inte kunna genomföra satsningen ensam och därför söker man nu efter en framtida sammarbetspartner.

– Vi är duktiga på att producera el och värme men vi är inget bränsleföretag så där behöver vi sammarbetspartner från branschen som kan sköta den tekniska biten, säger säger Andreas Gyllenhammar, chef för innovation och hållbarhet på Jämtkraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.