Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snart inleds den stora orienteringstävlingen O-ringen. Hö projektledare Niclas Lidström om slutspurten som just nu genomförs – och vilka som varit de största utmaningarna. Foto: April Caarph/SVT

Höga kostnader och jakt på funktionärer – så går förberedelserna för O-ringen i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen inleds världens största orienteringstävling, O-ringen, i Åre. Den största utmaningen inför tävlingen har delvis varit att lösa logistiken – men även att hitta funktionärer.

Projektledare Niclas Lidström berättar om förberedelserna när SVT Nyheter Jämtland träffar honom bara några dagar innan tävlingarna drar igång. Invigningen sker på lördag, men redan under onsdagen öppnar campingområdena.

Just nu pågår de sista förberedelserna för fullt inför helgens tävlingsstart. Tusentals människor kommer under en hel vecka att befinna sig i länet, vilket har inneburit en logistisk utmaning – det höga prisläget för transporter likaså.

O-ringen 2023

Sent inflöde av hundratals funktionärer

Länge var det dessutom svårt att få tag i funktionärer, men det ska nu ha löst sig.

– Vi har jobbat väldigt hårt under lång tid, men det är först nu på slutet som det verkligen har hänt någonting. Bara under de senaste veckorna har vi fått in 200-300 funktionärer vilket är helt fantastiskt, säger Niclas Lidström.

Se mer från de sista förberedelserna inför O-ringen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O-ringen 2023

Mer i ämnet