ÖFKs Saman Ghoddos i Irans vita landslagsdress under match mot Panama 9 november 2017. Foto: BPA/MB Media

Jämtarna håller på sin Ghoddos i VM

Uppdaterad
Publicerad

Fotbolls-VM lurar bakom hörnet och inbjuder förstås till en av de absolut största TV-festerna. En TV-distributör har undersökt av de svenska tittarna kommer att se på. Irans största svenska hejaklack finns i Jämtland.

TV-distributören Boxer har gjort en undersökning om vilka lag TV-tittarna kommer att följa under VM. Förutom Sverige lockar landslagen från Tyskland och Brasilien många intresserade.

Men de två allra populäraste utländska lagen bland svenskarna är Danmark och Island.

Fast här sticker Jämtland ut. Sju procent av länsborna uppger att de tänker följa Irans matcher. Det är ingen djärv gissning att de är intresserade av hur det går för ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos.

Sveriges procentuellt flest anhängare finns i förbundskaptenen Janne Anderssons hemtrakter i Halland. 56 procent av hallänningarna säger sig ska följa Sveriges matcher.

Boxer har intervjuat 4 000 personer för att ta reda på hur väl de kommer att följa VM i Ryssland, som börjar 14 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.