Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilken egen agenda menar Centerpartiet att tjänsteorganisationen har? Vi ställde frågan till oppositionsrådet Daniel Danielsson. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Årepolitiker skrev att tjänstemän har en egen agenda – kan idag inte förklara vad han menade

Uppdaterad
Publicerad

I en debattartikel skrev Centerpartiet att Åres kommunala tjänstemän driver en egen agenda och att det kan bidra till att bromsa hela utvecklingen.

Vad menade dom med det? Vi ställde frågan till oppositionsrådet Daniel Danielsson som fick uppenbara problem med att förklara sig.

Sommaren 2023 skrev Centerpartiet en debattartikel. I den pekade de på att Åres framgångssaga beror på driftiga människor som vill investera, men att de nu var oroliga för en rejäl inbromsning,

En tjänsteorganisation med egen agenda

I artikeln pekade de på att den nya politiska majoriteten, som tagit över efter att Centerpartiet förlorat valet, var splittrad och försiktig.

– Vi menar att om man inte har en politik som visar riktningen då blir det bara tjänstemannaförslagen som går igenom, säger Daniel Danielsson som var en av författarna.

Foto: SVT grafik

Samtidigt skrev de också att samhällsbyggnadsnämnden hade ”uppenbara problem att hantera en stark tjänsteorganisation med egen agenda.”

Vad menade de med det? Vilken egen agenda har tjänstemännen? I videon ovan ställde vi frågan till Daniel Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.