Känslorna stormade på möte om Biltema

Uppdaterad
Publicerad

Det var fullpackat med både upprörda villaägare och pressade politiker i rådhussalen i går kväll. På programmet stod etableringen av Biltema i Erikslund.

Samrådsmöten inför nya byggnationer brukar per definition vara rätt upprörda sammankomster. Mötet om Biltema ändrade inte på den bilden.

Fridlysta orkidéer, fornlämningar och okända konsekvenser om hur grävarbeten påverkar grundvattnet, var argument som lyftes.

Biltemas exploatering i Östersund

– Alla vill ju föra fram sin sak, men jag tror vi tjänar på att begränsa infallsvinklarna, sa  till exempel villaägaren Pierre Perman.

Han har förresten dubbla anledningar att ogilla etableringen. Dels äger han en villa intill etableringen, dels jobbar han i dag på ett företag som riskerar att slås ut om Biltema kommer på plats.

Cirka 25 nya arbetstillfällen trodde kommunen att etableringen skulle ge. I fjuttigaste laget, var församlingens uppfattning.

Samtliga politiska partier hade infunnit sig. Centerns Bosse Svensson fick klä skott för mycket, inklusive sådant som skett innan han inledde sin politiska karriär.

Miljöpartiet fick på tafsen för att partiet legat så lågt om den miljömässiga påverkan som etableringen lär medföra.

– Det här var ju det första samrådet vi haft om just den här etableringen. Nu väntar vi på skriftliga reaktioner och dem ska vi sammanställa och presentera för politikerna som får avgöra om vi ska gå vidare med planerna, förklarade tjänstemannen och handläggaren Johanna Westgard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet