Kenny Dalin har idag svårt att förstå hur han kunde överleva explosionen som kostade hans kollega livet. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Kenny överlevde mirakulöst explosionen i Lugnvik där kollegan dog

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 november i fjol omkom en person när en sprängkista, en typ av plåtskåp som används för förvaring av sprängmedel, exploderade på Östersunds kommuns förråd i Lugnvik.

På plats fanns också Kenny Dalin, som mot alla odds överlevde explosionen så gott som oskadd.

Kenny och hans kollega skulle skära sönder två sprängkistor med skärbrännare, utan att veta att ett av plåtskåpen fortfarande innehöll sprängmedel. Det blev en våldsam explosion som tog kollegans liv, men Kenny fick mirakulöst nog ganska lindriga skador.

– Gavlarna på skåpet flög över hundra meter, men jag klarade mig nästan oskadd. Jag kan inte begripa hur jag kunde överleva, säger Kenny Dalin.

Kenny är idag tillbaka på arbetet och i videon ovan kan du höra hur han tänker kring händelsen som kostade hans kollega livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängolyckan i Lugnvik

Mer i ämnet