Martine Eng (S), kommunstyrelsens ordförande (t.v.), välkomnar Sara Schelin (t.h.) som ny kommundirektör. Foto: Jens Isaksson

Klart med ny kommunchef i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Åre kommun har nu hittat en efterträdare på posten som kommundirektör. Det blir Sara Schelin, som närmast kommer från Köpings kommun i Västmanland, där hon varit både kommunchef och vd för kommunkoncernen.

I ett pressmeddelande från Åre kommun beskrivs Sara Schelin som en person med lång chefserfarenhet inom både privat och offentlig sektor. Sedan tidigare har hon utöver Köping även haft chefsroller inom både Eskilstuna kommun och Västerås stad.

– För mig blir det viktigt att tillsammans fortsätta den fina utveckling av hela Åre kommun som pågår. Vi kommer behöva vara framåtlutade för att göra utmaningar till möjligheter och möta samhällsomvandlingen, säger Sara Schelin i pressmeddelandet.

Sara Schelin tillträder tjänsten som kommundirektör i Åre i juni i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.