Kaj Söder säger upp sig från sin tjänst som kommunchef i Åre kommun. Den interna kritiken mot honom ska dock inte ha något med beslutet att göra, säger han själv. Foto: Rasmus Persson / SVT Arkiv

Åres kommunchef Kaj Söder slutar

Uppdaterad
Publicerad

Kommunchefen i Åre, Kaj Söder, har valt att avsluta sin anställning. Detta av personliga skäl.

– Jag tycker att det är tråkigt, men fullt förståeligt, säger Daniel Danielsson, kommunalråd (C).

Det skriver Åre kommun i ett pressmeddelande under torsdagsmorgonen. Beskedet kommer efter tydlig kritik mot Kaj Söder från de egna leden.

I en kommentar säger han dock själv att de röda siffrorna i den senaste medarbetarenkäten inte har något med beslutet att göra.

– Jag har trivts väldigt bra med de utmaningar och allt spännande som pågår i Åre kommun, men av personliga skäl har jag beslutat att inte fortsätta som kommunchef. Det här är ett beslut som har vuxit fram över tid som olyckligtvis sammanfaller med medias rapportering av chefsenkäten, säger Kaj Söder, i pressmeddelandet.

Kaj Söder har innehaft sin post sedan september 2020. Sista arbetsdag är ännu inte beslutad, men uppsägningstiden är enligt avtalet tre månader.

– Vi diskuterar vad som ska hända nu, men vi i kommunstyrelsens presidium har starkt förtroende för Kaj Söder, men vi har inte landat i hur vi ska använda hans kompetens under den här tiden, säger kommunalråd Daniel Danielsson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.