Manifestation mot våld efter knivdådet i Östersund. Foto: SVT

Knivdödade Ante hedrades av Östersund

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hölls den spontana manifestationen efter förra helgens tragiska knivdåd. Säkert tusen personer vandrade i tåget ned till Badhusparken.

Sommaren hade kommit till Östersund i dag. Om inte annat syntes det på trädens löv som nu äntligen passat på att slå ut.

Men visst blåste det lite påträngande, kalla vindar när folk började samlas på Österängen för att hedra 23-årige Ante från Lit.

Knivdråp i Östersund 2015

Det var han som knivdödades förra helgen.

– Jag kände att jag ville göra något. Mina barn kände Ante och det här hoppas jag ska hjälpa dem och andra ungdomar i deras sorgearbete, förklarade Camilla Söderlund som under veckat varit med och dragit ihop manifestationen,

I Badhusparken pratade Antes kompis Albin Jönsson:

– Det här var så onödigt, konstaterade han

Stämningen var så klart dämpad och det var inte bara Antes närmaste vänner som blev tagna av allvaret. Plötsligt hade det slutat blåsa. Det blev den vackraste dagen som sommaren gett så här långt.

Och den kom att tillägnas en knivdödad 23-åring från Lit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdråp i Östersund 2015

Mer i ämnet