Mannen anföll en kvinna på en skola med en nyckelknippa Foto: SVT Grafik

Kom in på skola och slog anställd med nycklar

Uppdaterad
Publicerad

Det var under vårterminen som en obehörig man gick in på en skola i Strömsunds kommun och slog en från personalen med nycklar. Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket.

Mannen hade iakttagits tidigare och uppfattningen var att mannen betedde sig underligt och inte svarade på tilltal. Personen hade också avvisats från skolan. Men den här gången frågade en ur personalen om mannen behövde hjälp.

Slag mot hals

I anslutning till det tog mannen fram en nycklknippa ur fickan sätter nycklarna mellan fingrarna och slår två hårda slag med nycklarna mot den anställdes hals.

I rasthallen finns också elever som skriker åt mannen att han ska sluta. Annan skolpersonal hör skriken och kommer springande till undsättning. Kollegorna som kommit till undsättning avvisar mannen och polis larmar.

”Väser som ett djur”

Den anställde som råkat ut för överfallet beskriver att: Under hela händelseförloppet säger personen inte ett ord. Däremot väser han som ett djur och blicken är alldeles svart och tom.

Efter ungefär en halvtimme är polis på plats och håller förhör med skolpersonal och elever som blivit vittnen.

En polisutredning avseende misshandel  inlleds. Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket som arbetsolycka alternativt allvarligt tillbud. Jag fick inga synliga skador, men nacken gjorde ont och chocken som kom när allt lagt sig finns kvar, skriver den anställde på skolan i sin anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.