Kommunen kan bli räddningen för biljettlösa

Uppdaterad
Publicerad

Den som missar biljetter till ÖFK:s hemmamatch mot Galatasaray behöver inte bli lottlös. Kommunen ska försöka satsa på storbildsskärmar ute på stan.

– Vi har inte landat i var skärmarna ska stå, det enda jag kan säga är att det nog kan bli fler än en, säger kommundirektören Anders Wennerberg.

Supportrar delas upp?

Under tisdagen ska man bland annat träffa polisen för att diskutera eventuella säkerhetsfrågor. Om många Galatasaray-fans kommer till Östersund, men saknar biljetter, kan det vara en idé att ha ett ställe var för respektive lags supportrar.

ÖFK – Galatasaray

LÄS MER: 6000 åskådare får plats mot Galatasaray

Som vi tidigare berättat kommer Jämtkraft Arena på matchdagen kunna ta emot 6.000 åskådare. 1.000 biljetter viks för bortalaget och kvar finns alltså plats för 5.000 Östersundare och andra ÖFK-anhängare.

Avvaktar rättigheter

För att kommunen ska kunna genomföra sin gåva till Östersundsborna så krävs en uppgörelse med sändande tv-bolag. Det har talats om att flera turkiska bolag är med och bjuder på sändningsrättigheterna. Och då kan det möjligen bli lite knepigare.

LÄS MER: ÖFK möter Galatasaray i Europa League

– ÖFK säger på måndagen att inget är klart så här långt med vilka som sänder. Vi får avvakta några dagar tills det beskedet kommer, menar Anders Wennerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet