Fjällsol Foto: SVT

Kritik mot Fjällsol igen

Uppdaterad
Publicerad

Åter igen kräver Arbetsmiljöverket åtgärder på äldreboendet Fjällsol i Funäsdalen. Vid en inspektion för två veckor sedan upptäcktes brister som måste åtgärdas.

Besöket på Fjällsol var en uppföljning på tidigare besök för att se om de åtgärder som krävdes då är åtgärdade.  En del brister finns fortfarande.

Arbetsmiljöverket menar att rutinerna måste förbättras när det gäller undersökning och riskbedömning för arbetsmoment hos vårdtagare. Dokumentationen av detta måste också förbättras.

Personalbristen på Fjällsol

Personalen måste också lära sig hur GPS och larm fungerar i hemtjänstens bilar. Dessutom ska ett nytt schemaläggningsverktyg utvärderas.

Senast den 31 maj måste Härjedalens kommun redovisa vilka åtgärder som vidtagits.

Fjällsol har fått kritik för brister i arbetsmiljön tidigare.

För ett år sedan krävde Arbetsmiljöverket åtgärder på en rad punkter. Skulle man inte klara det hotade Arbetsmiljöverket att utdöma ett vite på 40 000 kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Personalbristen på Fjällsol

Mer i ämnet