Kommunen tar till sig kritiken

Uppdaterad
Publicerad

”Det är en djup tragedi det som har hänt och vi måste dra lärdomar”, säger kommunalrådet Maria Söderberg (C.)

Krokoms kommun höll på tisdagen en presskonferens med anledning av hovrättens dom i mobbningsmålet. Men någon kommentar till själva domen villle kommunalrådet Maria Söderberg (C) i Krokom inte ge.

– Det gjorde jag förra gången, när tingsrättens dom kom, och det var ett misstag, säger hon.

Chefer åtalas efter självmord

Istället kommenterar kommunen endast den kritik som förs fram i hovrättsdomen, där domstolen konstaterar att de två cheferna varit oaktsamma på en rad punkter, även om bedömningen är att oaktsamheten inte kan anses straffbar, till exempel på det sätt mobbningsutredningen kring den anställde Lars Persson gjordes. Lars Persson som arbetade som socialsekreterare på kommunen och som kom i en djup depression efter en konflikt med sin närmaste chef. Han kände sig mobbad och efter ett uppsägningsbesked tog han sitt liv i juni 2010.

Kommunalrådet säger att kommunen tar till sig kritiken, men samtidigt utan att medge det egentligen begåtts något fel.

– Det är en djup tragedi det som har hänt och vi måste dra lärdomar av det inträffade, säger Maria Söderberg (C), kommunalråd i Krokom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Chefer åtalas efter självmord

Mer i ämnet