Foto: SVT

Lagerstrul på Thomées premiärdag

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på länge var det under förmiddagen dags för den 142 år gamla, tidigare ångdrivna, båten Thomée att gå ut på tur. Men det kunde ha börjat bättre, redan efter en tur stötte man på problem.

Under året har det jobbats intensivt för att Thomée ska hinna bli klar till i juli. Renoveringen har dragit ut på tiden men under lördagsförmiddagen var det äntligen dags att lämna kajen i Östersund.

Bland passagerarna var humöret på premiärdagen på topp. En av de som var på plats var Anna Österholm.

Ångbåten Thomée

– Det är jättekul att de fått igång båten igen. I år är det 82 år sedan jag åkte med Thomée första gången, berättar hon.

Lagerproblem efter en tur

Det kunde dock ha börjat bättre för Thomée. Redan efter första turen stötte man på problem. Ett lager blev för varmkört och vid turen som egentligen skulle avgått 13.30 fick passagerarna vänta ett tag på kajen. Tur nummer två avgick till slut men i dagsläget är det oklart hur länge lagret kommer att hålla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ångbåten Thomée

Mer i ämnet