Brwa Nouri, lagkapten i ÖFK. Foto: SVT

Lagkaptenen: ”De kommer gå för fullt”

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK har ett drömläge att gå vidare efter den oväntade hemmasegern med 2-0 mot Galatasaray.

Men matchen i kväll på Türk Telecom Arena kommer att bli något helt annat än matchen hemma i Östersund tror lagkapten Brwa Nouri. Arenan rymmer 52.652 personer, och Galatasarays fans är erkänt fanatiska.

– De kommer gå för fullt direkt, med väldig press, för att försöka få med sig publiken. Det gäller att vi klarar av den anstormningen, säger Brwa Nouri.

ÖFK – Galatasaray

LÄS MER: Potter om returmatchen: ”Vi kommer ha alla emot oss”

– Går vi in med inställningen att vi leder med 2-0 är det lätt att vi blir passiva, och det är inget som gynnar oss. Vi måste spela vårt spel och försöka vinna matchen, säger Brwa Nouri.

LÄS MER: IFK Östersunds målvakt kan ta Anderssons plats mot Galatasaray

Att det är en speciell match för ÖFK är nog ingen underdrift. Men för en spelare, Andrew Mills, är det nog lite extra speciellt. Han blixtinkallades från IFK Östersund som andremålvakt efter att Andreas Andersson skadades när ÖFK mötte Djurgården i söndags.

Andrew Mills Foto: SVT

LÄS MER: Turkisk polis varnar: ”Bär inte ÖFK:s färger”

– En sådan här chans är anledningen till varför jag spelar fotboll. Man drömmer ju om att någongång få spela på högsta nivå, men jag kunde inte drömma om att det skulle ske än på ett tag. Det känns helt galet, och jag försöker bara ta in allt, säger Andrew Mills.

Är du mentalt förberedd att spela?

– Det måste man alltid vara, oavsett om det är med IFK Östersund eller i en sådan här match, så vet man aldrig när man måste hoppa in som andremålvakt. Men som det känns nu är det bara fantastiskt att vara här, säger Mills.

LÄS MER: Eufori i Östersund efter ÖFK:s skrällseger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet