Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det har varit oerhört turbulent på sjukhuset och vi saknar förtroende för regionledningen så det här känns rätt, säger Sara Sehlstedt röntgenläkare och ledamot i Läkarföreningens styrelse. Foto: SVT

Läkarföreningens styrelse om regiondirektörens avgång: “Vi är lättade” 

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen meddelade regionen i ett pressmeddelande att regiondirektören Hans Svensson lämnar sin post med omedelbar verkan. Detta endast en vecka efter att Jämtlands läns läkarförening skrev ett öppet brev till regionpolitikerna att förtroendet för regionledningen är förbrukat.

– Vi är lättade, men inte glada. Vi har länge sagt att vi behöver en ledning som lyssnar och förstår och som arbetar med och inte mot personalen, säger Sara Sehlstedt, styrelsemedlem i Jämtlands läns läkarförening.  

Enligt Sara Sehlstedt har ekonomin länge varit ett problem som pandemin ytterligare försvårat. Och när en chef på medicinkliniken avskedades nyligen fick det bägaren att rinna över för många. En växande irritation i personalleden, menar Sara Sehlstedt. 

– Det är inte byggnaden och väggarna som gör ett sjukhus utan det är personalen och dess kompetens som är det viktiga. Vi anser att regionen varit vårdslös med den resursen, säger hon.

Vad hoppas du på framåt? 

– En ledning som vill ha en dialog. Jag hoppas att man kan upparbeta ett förtroende för både tjänstemän och den politiska ledningen eftersom den brustit åt båda håll, säger Sara Sehlstedt.

Hör läkaren Sara Sehlstedt om att  regiondirektören får gå i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer