En person fick brännskador i samband med att en ladugård under rivning fattade eld och brann ned. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Ladugårdsbrand i Ragunda kommun – en person brännskadad

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 15 på torsdagen började en äldre ladugård brinna öster om Borgvattnet i Ragunda kommun. En person skadades och har förts till sjukhus.

– Det ska vara en ladugård som är under rivning som brinner, säger Martin Jonsson, räddningstjänstens inre befäl, på eftermiddagen.

Ladugården brann för fullt när styrkor från Ramsele och Hammerdal kom fram till platsen. Resurser från Hammarstrand och Backe var då också på väg.

Branden riskerade att sprida sig i terrängen och det fanns även intilliggande byggnader i farozonen. Vid halv fem var branden omringad och neddämpad, och vid åtta hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Martin Jonsson passar på att berömma en frivillig styrka som bistod.

– Vi hade ut brandvärnet i Borgvattnet som gjorde en jättebra insats och hjälpte oss att dämpa ner branden.

Ladugården blev förstörd, och Jonsson berättar att den antändes i samband med en planerad eldning i närheten.

– En person blev brännskadad lite i ansiktet och på en arm, och fick föras till sjukhus, berättar Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.