Kvinna död i flygkrasch utanför Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig kvinna omkom efter att ha kraschat med ett sportflygplan i närheten av Ope flygplats, utanför Östersund, under fredagskvällen. Det bekräftar polisen för SVT Nyheter sent på fredagskvällen.

Larmet från flygledaren kom 19:59. Ett mindre sportplan hade försvunnit från radarn, och efter en timmes sökningsarbete hittades flygplanet ute i skogen. Sent på fredagskvällen meddelade polisen att en 34-årig kvinna, den pilot som körde planet, hittats död i närheten av nedslagsplatsen.

– Vi har informerat de närmaste anhöriga, säger David Levy, RLC-befäl vid polisregion Nord.

Stor sökinsats med helikopter

Räddningstjänstens sökningsarbete skedde bland annat med hjälp av helikoptrar. Det var från en av dessa helikoptrar som det kraschade planet hittades.

– Ungefär 200 meter från landningsbanan hittades flygplanet, Mats Kronsten, inre befäl vid Jämtlands Räddningstjänsförbund.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska planet setts styra mot marken, men man har i nuläget ingen uppfattning om varför det kraschat. Vid klockan 23.30 fanns polisen kvar vid Ope flygplats, men i nuläget kommer man inte mycket längre i sitt arbete på platsen, enligt polisen.

– Haverikommissionen kommer att få ta över och utreda vad som har hänt där, så vidare uttalanden får komma i från dem, säger David Levy vid polisen till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.