Bo Ottosson lämnar posten som ÖFK:s ordförande

Publicerad

Bo Ottosson lämnar sin post som ordförande i ÖFK elitbolag. Det meddelade han på medlemsmötet på tisdagskvällen. I klippet ovan berättar han själv varför.

Bo Ottosson har varit ordförande i både ÖFK:s elitbolag och i föreningen. Nu lämnar han ordförandeposten i elitbolaget. Anledningen är att han anses ha för nära kopplingar till förre ordföranden Daniel Kindberg som är misstänkt för ekonomisk brottslighet.

Bo Ottosson valdes så sent som i april till ordförande i Östersunds fotbollsklubb elitfotboll som har hand om a-laget och de anställda.

Vid medlemsmötet offentliggjordes också att  Lennart Ivarsson blir ny tillförordnad VD. Han börjar direkt och kommer jobba 25 procent på konsultbasis.

Kindberg lånade ut 6 miljoner

Mötet handlade annars mycket om ekonomi. Klubben är i djup ekonomisk kris och på kort sikt behöver ÖFK få in cirka 10 miljoner kronor. Det framkom även att klubben nyligen lånat 6 miljoner kronor av Daniel Kindberg. Det ska ha skett nu i somras. Enligt klubben är två miljoner av dom återbetalda medan 4 miljoner kronor återstår i reverslån.

Klubben jobbar med olika ekonomiska lösningar

ÖFK ska göra en nyemission som är riktad till utvalda investerare som man hoppas vill köpa aktier. Fokus är att få in cirka 25 miljoner i nytt kapital.  Man vädjar också till sponsrorer. Bland annat har klubben vänt sig till Östersunds kommun som tidigare sagt nej på grund av rättegången mot den förre ordföranden som just nu pågår. Men där har ÖFK fått avslag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet