Foto: Bildbyrån

Lovande beskedet för ÖFK – investerare backar upp för spel i superettan nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundets licensnämnd har inte gett sitt besked ännu. Men under måndagsmorgonen meddelade Östersunds fotbollsklubb att man fått in de tio miljoner kronor som anses behövas för att behålla elitlicensen. Det investeringsbolag som tjänar till att stötta ÖFK elitfotboll AB ger grönt ljus för fortsatta investeringar nästa säsong.

För en vecka sedan meddelade Tom Pripp, ordförande i Östersunds Elitfotboll AB, att klubben behövde få in tio miljoner kronor tills idag, måndag. Det har man nu lyckats med.

– Med den här summan kommer vi att kunna klara vår verksamhet 2023, säger Tom Pripp.

Östersunds FK

På måndagsmorgonen meddelade klubben via sin hemsida att den nu fått in de tio miljoner kronor som man anser krävs för att få behålla elitlicensen och fortsätta spela i Sveriges näst högsta liga, Superettan.

Både privat och sponsorer

Klubben skriver att pengarna som nu garanteras kommer från både privatpersoner och sponsorer som gått in med utökade belopp och från Östersunds Transferintressenter AB. Det senare är ett bolag som bildats av starka finansiärer vars syfte från början var att stötta klubben vid köp av viktiga spelare. Givet det ekonomiska läget har fokus fått skifta till att nu hjälpa klubben att behålla sin licens.

Åtta miljoner från investeringsbolag

Investeringsbolagets del av summan är åtta miljoner, allmänheten gick in med drygt en miljon och resten av sponsorer.

Under dagen ska klubbens företrädare möta licensnämnden och presentera sin ekonomiska situation. Sedan väntas beslut komma inom de närmaste veckorna om ÖFK får spela eller ej nästa säsong.

– Det här känns bra, men än är inte slaget vunnet, säger Tom Pripp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersunds FK

Mer i ämnet