Se Magnus löpträna inomhus och hör hur omgivningen reagerat. Foto: Sara Sputnes

Magnus har utegångsförbud – springer halvmaraton i sin lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Utegångsförbud hindrar inte löpfantasten Magnus Olsve från att träna. Varje dag, på en sträcka på åtta meter, springer han hemma i lägenheten i Barcelona. Oftast en mil, ibland en halvmara och snart ett helt maraton.

Magnus Olsve, med rötter i jämtländska Sällsjö, hade bestämt sig i januari. Han inledde en så kallad runstreak, och skulle springa varje dag på det nya året. 

Men så spred sig coronapandemin och i mitten av mars infördes utegångsförbud i Barcelona, där Magnus och hans familj bott sedan i höstas. I lägenheten samsas nu varje dag Magnus, hans sambo, två barn och två hundar om ett utrymme på cirka 60 kvadratmeter. 

Coronaviruset i Jämtlands län

– Barnen har inte varit ute sedan 15:e mars. Vi får gå ut med hundarna och för att handla mat, säger Magnus Olsve och säger att det krävs en del lekar och pyssel för att hålla barnen sysselsatta.

Springer mellan kök och sovrum

Trots utegångsförbudet så har Magnus hållit fast vid sin utmaning. Löpturen ser dock lite annorlunda ut, och sker nu fram och tillbaka mellan köket och sovrummet. Något som P4 Jämtland tidigare berättat om.

Oftast springer han en mil om dagen hemma. 

– Men häromdagen blev det en halvmara. Jag planerar att springa ett maraton här hemma nästa torsdag, alltså 4,2 mil.

”Tappar en del i varje vändning”

Han berättar att han sprang sitt halvmaraton på 1 timme och 42 minuter. 

– Med tanke på att man tappar tid i varje vändning, så tycker jag att det är klart godkänt.

Trots entusiasmen längtar han efter att få springa utomhus igen. 

– Nog för att jag får min dagliga dos tillfredsställd på det här sättet. Men kan jag springa längs jämtländska fjälltoppar eller vid havet här, så väljer jag det sju dagar i veckan. 

Se Magnus ”löpbana” och hör hur omgivningen reagerat i klippet ovanför!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet