Ambulansen tvingades stanna på E14 när tumult utbröt. (Bilden är från ett annat tillfälle) Foto: Foto: SVT arkiv

Man blev våldsam i ambulansen

Publicerad

Ambulansfärden in mot Östersund blev dramatisk. Allt slutade med att polis fick tillkallas och den stökige patienten fick beläggas med handfängsel.

Allt började som en utryckning till Åre där en våldsamt berusad man hade skadat en hand när han krossade en ruta. Av någon anledning blev han aggressiv mot de ordningsvakter som försökte hjälpa honom.

Allt tycktes bli lugnt när ambulansen anlänt och färden in mot Östersund gick först bra. Men plötsligt fick han ett utbrott. Mannen spottade en ambulanssjukvårdare i ansiktet och en brottningsmatch inleddes där mannen bland annat lyckades sparka vårdaren i huvudet.

Föraren fick tvärnita mitt på E14 för att hjälpa sin kollega under tumultet och efter 10-15 minuter anlände polisen.

Slagen i bojor och med en spotthuva över huvudet kunde mannen föras in till sjukhuset. Ena vårdaren måste undersökas eftersom han blivit spottad rakt i ett öga. Detta jämförs i farlighetsgrad med att få en stickskada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer