Foto: Maria Harning/SVT

Polisen söker vittnesuppgifter efter mordförsök i centrala Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misshandlades svårt i centrala Östersund strax efter midnatt. Han vårdas nu på intensiven för allvarliga skador. Polisen vill ha in vittnesuppgifter.

Det var på Prästgatan som flera personer gav sig på en man i 50-årsåldern vid 00:30-tiden under natten till lördag. Polis kallades till platsen men då hade gärningsmännen försvunnit.

– Vi tror att de har rört sig uppåt på Thoméegränd och sedan vidare på Kyrkgatan, säger Bengt Lövros, jourhavande förundersökningsledare hos polisen. Vi vill gärna få in tips om någon har sett något vid den tiden.

Allvarliga skador

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Östersunds sjukhus. Hans tillstånd är allvarligt men inte livshotande, enligt personal på sjukhuset.

Område avspärrat

Polisen har inte kunnat höra offret, men rubricerar händelsen som mordförsök alternativt grov misshandel.

– Vi har spärrat av ett område i stan och det ska under dagen göras en brottsplatsundersökning, säger Bengt Lövros.

Det är Thoméegränd mellan Prästgatan och Storgatan som är avspärrad, enligt SVT Nyheter Jämtlands reporter på plats.

Efterlyser tips

Polisen efterlyser nu eventuella vittnen till händelsen. Polisen är särskilt intresserade av eventuella iakttagelser rörande en mörk bil av kombimodell som har rört sig i korsningen mellan Kyrkgatan och Thoméegränd mellan klockan 00:30 och 01:00.

Ytterligare grov misshandel

Tidigare under kvällen misshandlades en annan man med ett tillhygge på Köpmangatan. Även där var det flera gärningsmän som misshandlade. Inte heller där har polisen gripit någon.

– Vi vet inte om de här två händelserna har något samband, säger Bengt Lövros till SVT Nyheter Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.