Foto: SVT

Man onanerade framför barn – döms för sexualbrott

Publicerad

En man i 35-årsåldern döms till dagsböter för sexuellt ofredande vid två tillfällen. Mannen har enligt domen onanerat framför en kvinna vid det ena tillfället och framför en 13-årig flicka vid det andra tillfället.

Det rör sig alltså om två olika fall. I juni 2016 kom mannen körandes i sin bil och stannade vid en kvinna på cykel och hissade ner rutan. Då såg kvinnan att han hade sitt könsorgan framme och satt och onanerade. Hon blev rädd och cyklade därifrån, men hann se bilens registreringsnummer.

I september 2016 har mannen onanerat medan han körde sin bil sakta förbi en busshållplats där en då 13-årig flicka stod. Hon vittnar om att hon såg att föraren höll på med sin snopp och drog upp och ned på den. Han stannade sedan bilen och sade åt henne att hoppa in. Flickan blev rädd och sprang därifrån och ringde sina föräldrar. 

Även hon hann skriva ner bilens registreringsnummer, eftersom hennes mamma sagt åt henne att göra det om hon ser något konstigt.

Mannen döms nu till 24 000 kronor i dagsböter och han ska också betala skadestånd på 8 000 kronor vardera till flickan och till kvinnan. Mannen ska också betala drygt 12 000 kronor av advokatskostnaderna. Han själv nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.