Håller det i sig över vintern? SJ svarar. Foto: SVT

Tågen till och från Jämtland mest punktliga i landet

Uppdaterad
Publicerad

Mellan juli och september kom 95 procent av nattågen mellan Stockholm och Duved fram i tid.

– Det är den mest punktliga linjen i landet just nu, säger Jan Kyrk på SJ som nu förbereder sig på vintern.

På frågan om länsborna kan lita på att tåget går enligt tidtabellen svarar SJ ja. Det har visat sig att både nattågen och dagtågen till och från Jämtland har en punktlighet som utmärker sig i förhållande till övriga Sverige.

Länets nattåg bäst i landet

Nattågen, som sedan 9 september går dagligen mellan Stockholm och Duved, var mellan juli och september i år framme i tid i 19 fall av 20, och bara i september var andelen 99 procent, berättar SJ:s affärschef Jan Kyrk. Det gör linjen mellan Stockholm och Duved till den mest punktliga i hela landet just nu, förklarar han.

9 av 10 tåg till Östersund i tid

Trafikverkets statistik visar att även övriga tåg till Jämtland är bra på att passa tiden. Under augusti månad ankom 90,7 procent av alla tåg till Östersund i tid räknat inom fem minuter i förhållande till den angivna tiden.

Nu jobbar SJ och Trafikverket med olika förebyggande åtgärder för att tågen ska vara fortsatt pålitliga framåt vintern. Hör mer om det i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.