Härjedalens kommun har kommit överens med den misshandelsåtalade chefen att han säger upp sig, skriver kommunchef Gunnel Gyllander i ett pressmeddelande. Foto: SVT

Misshandelsåtalade manlige chefen i Härjedalen avgår

Uppdaterad
Publicerad

Den chef i Härjedalens kommun som åtalats för misshandel efter att ha slagit en anställd lämnar nu sin anställning med omedelbar verkar.

Beskedet att att chefen lämnar kom i ett pressmeddelande från Härjedalens kommun sent på måndagseftermiddagen.

– Vi har kommit överens om att han säger upp sig och han har idag lämnat in sin avskedsansökan, skriver kommunchef Gunnel Gyllander i ett pressmeddelandet.

Vidare skriver kommunen att hanteringen av ärendet inte varit bra, samt att situationen har utvecklats på ett sätt som gör att kommunchefen omvärderat sitt tidigare ställningstagande.

Under uppsägningstiden på tre månader kommer den avgående chefen vara arbetsbefriad, skriver kommunen.

– Nu har vi ett viktigt arbete att göra framåt för att återskapa förtroendet för kommunen och kommunens värdegrund. Det arbetet börjar i ledningen, skriver Gunnel Gyllander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.