Efter att katthemmet nästan nått bristningsgränsen gör man nu extra insatser för att locka fler adoptanter.

Nära fullt på Östersunds katthem – gör insats för fler adoptioner

Uppdaterad
Publicerad

Katthemmet i Östersund har fått in fler katter än vanligt det senaste året och är nu nära på fullt. Därför arrangerar man i helgen särskilda insatser för att kunna göra många adoptioner på kort tid.

Den största anledningen till att katthemmet snart är fullt menar man beror på att det är fler kattungar än vanligt nu. Flera honor har kommit in dräktiga och fått ungar. Vilket är en ovanlig sits för katthemmet.

– De är inte så svåra att adopetera ut, så det ska nog gå bra, säger Annelie Stigebrand som är föreståndare för katthemmet.

Vill locka fler adoptanter

Den senaste tiden har man ansträngt sig lite extra för att marknadsföra sig på sociala medier och i helgen kommer volontärerna från katthemmet att finnas vid en butik på bangårdsgatan i Östersund. Där kan besökare få hälsa på kattungar och prata om hur det går till att adoptera en katt.

– Vi försöker göra så mycket som möjligt för att synas så folk vet vilka vi är. Så man kanske kan ta en katt från oss istället för från någon annan, säger Annelie Stigebrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.