Slutgiltigt besked om det ska bli korv varje dag ska tas i kommunfullmäktige. Foto: Lukas Johansson/SVT

Nej till korv och makaroner varje dag i skolan i Östersunds kommun

Uppdaterad
Publicerad

I höstas föreslog oppositionen (M, SD och KD) i Östersunds kommun att man ska testa att servera köttbullar, falukorv och makaroner eller liknande enklare mat varje dag i skolan, för att alla barn ska äta ordentligt. Nu säger tekniska nämnden nej till förslaget.

Tekniska nämnden tycker inte ”Kilbergsskolans skolmatsmodell” är en bra idé och tycker att kommunfullmäktige ska avslå oppositionens motion.

Nämnden motiverar ställningstagandet med att ”majoriteten av barnen redan äter skollunch och att en varierad kost uppmuntrar till smakutveckling och hälsosamma levnadsvanor. Dessutom skulle kostnaderna och matsvinnet riskera att öka med ett extra alternativ”.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att ta slutgiltigt beslut i frågan den 25 april.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Falukorv och makaroner varje dag – hör vad barnen på Lugnvikssolan i Östersund tycker om förslaget, och hur ofta de skulle välja korven framför de andra rätterna. Foto: Lukas Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.