Nya tider för skoterregleringsområdet i Frostviken

Publicerad

Nu avslutas projektet med skoterregleringsområdet i Frostviken och det blir dags för skoterklubben att ta över driften.

Det började med markägare som ville få struktur och ordning på skoterkörningen i området utan att för den skull strypa näringen. Skoterturism är en viktig del av näringslivet i området.

Ett 100 000 hektar stort regleringsområde skapades och inom det området har 30 000 hektar varit tillgängliga för friåkning. Projektet har drivits av bland annat Strömsunds kommun och Frostvikens skoterklubb.

Skoterklubben tar över

Men nu är det dags att avsluta projektet, det upphör sista november, då tar Frostvikens skoterklubb över driften av regleringsområdet. Förhoppningen är att området ska bli ett kommunalt regleringsområde och det kommer att innebära förändringar för skoteråkarna och ännu återstår en del frågetecken som Frostvikens skoterklubb behöver räta ut.

Hör Daniel Messelt, Frostvikens skoterklubb i klippet ovan, om vad som kommer att bli annorlunda och vad han hoppas ska hända i framtiden.

Hela reportaget kan du se i SVT Nyheter Jämtlands sändning i SVT Play efter klockan 19.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friåknings Frostviken

Mer i ämnet