Sune Johansson har jobbat i 17 år för att få till ett villaområde här vid stranden i Offne. Nu är alla tillstånd klubbade och då säljer han marken till en exploatör. Foto: SVT Jämtland

Här ska nytt villakvarter växa fram – mitt ute i skogen i Offne

Uppdaterad
Publicerad

Offne är en väldigt liten by mitt emellan Östersund och Åre. Nu är allt klart för att smälla upp 54 villor i ett helt nytt område här. Och när allt sly rensats bort ska förutsättningarna finnas för en helt ny stadsdel – mitt ute i skogen.

I 17 år har Sune Johansson i Offne jobbat med sin plan. Först nu är det klart med all byråkrati och byggandet kan sätta igång när som helst. Detaljplanen har klubbats igenom av kommunen och en exploatör har fått förvärvstillstånd.

Började med tio villor

De första planerna handlade om tio villor intill Storsjöns strand. Men projektet har växt till att nu alltså omfatta 54 villor. Och dessutom, naturligtvis, gator och annan infrastruktur.

– Jag insåg att det här har blivit för stort för att jag ska driva det. Därför har jag nu sålt marken till exploatören och det är de som ska bygga, förklarar Sune Johansson.

Att en utomstående exploatör direkt köpt området kan möjligen ses som en indikation på att projektet verkligen kommer att drivas i mål.

– De säger att om två år ska de första ha flyttat in. Fast det tycker jag låter lite väl optimistiskt, säger Sune.

Slingrande grusväg

Målgruppen är sådana som vill bryta upp från städerna och flytta ut på landet. Och nog får de sig landsbygd till livs. För att komma ned till Offne löper en fem kilometer lång grusväg från E14.

– Om det nu flyttar hit en massa människor kan man väl kanske hoppas att den här vägen flyttas upp i prioriteringen när det gäller att åtgärdas, menar Sune Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.