Foto: SVT

Supportrarna lätt besvikna – europaspelet fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Många var besvikna över att inte få se ÖFK ta hem gruppsegern. Men glädjen av att befinna sig mitt bland 2.300 supportar tog över.

När matchen blåstes av blev lagkaptenen Brwa Nouri intervjuad vid planen och lommade sen bort mot supportrarna som hyllade laget. Och möttes då av ramsan ”Nouri är vår kapten...”.

– Klart att det känns trist, men det har ändå varit så roligt att vara här. Det var så härlig stämning, säger Frida Jönsson från Brunflo.

ÖFK i Europa League

Supportrarna fyllde gatan mot stadion

Supportrarnas marsch mot Olympiastadion fick många Berlinare att stanna till. Paraden tog upp hela gatan, ramsorna ekade och flaggor i mängder av händer.

– Det blev lite kaos i tunnelbannan, säger Mattis Widell.

Spelar vidare

Som tvåa i gruppspelet efter 1-1 i Berlin så väntar 16-delsfinal i februari. Då kan det handla om riktigt stora europeiska klubbar. Smolket i bägaren är uteblivna prispengar och bonus på cirka sju miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet