ÖFK behöver få in 10 miljoner på 10 dagar

Publicerad

ÖFK har ett akut behov av tio miljoner kronor för att undvika konkurs.
– Vi har en akut likviditetskris, vi kan ju inte betala skulder med en spelares arm eller ben, sa Leif Widegren som sitter i ÖFKs styrelse.

Vid medlemsmötet igår kväll förklarade Leif Widegren att ÖFK befinner sig i en djup ekonomisk kris och har gjort så under en tid.  ÖFK behöver få in tio miljoner kronor innan månaden är slut, annars kan klubben begäras i konkurs.

Under mötet framkom det också att klubben därför i somras lånade 6 miljoner kronor av förre ordförande Daniel Kindberg.

– Tydligen var det, det enda som kunde rädda föreningen just då, säger Leif Widegren.

Hur är det som klubb att låna av en som är misstänkt för ekonomisk brottslighet?

– Ja, det får du fråga styrelsen, jag kan inte svara på det eftersom jag inte var inblandad då.

Frågetecken hos sponsorer

Samtidigt är stora sponsorer skeptiska till att föreningen har fortsatt nära kopplingar till just Daniel Kindberg. Östersunds kommun har tidigare meddelat att de inte tänker sponsra så länge Daniel Kindberg är under rättslig prövning. Och under medlemsmötet var det en annan sponsor som också uttryckte oro.

Om ingen sponsor går in, kommer ni då att vända er till Daniel Kindberg igen?

– Det är ju upp till våra sponsorer att bestämma det, är det Daniel som ska styra det här eller är det något helt nytt.

Se intervjun med Leif Widegren.

SVT rapporterade · Vad tror du kommer att hända med ÖFK nu?

14.28
Ä fan dom klarar sig ur denna orkan.
14.38
jaa, va säjer man...man vill ju inte säja " va va de ja sa" men nog tror jag de va en hel del som borde använt sin hjärna på ett bättre sätt, har hela tiden känt mej skeptisk till va som pågick
MVH Aron
14.50
Vad är vitsen med att en massa lekmän fritt ska spekulera i detta?
Inte ens väl insatta kan ge en någorlunda prognos.
Det här är en stor fråga i Östersund och i hela länet, vi vet att det pratas kring fikabord och i bussköer, genom att göra så här vill vi synliggöra fler perspektiv och fler sätt att se på vad som händer i ÖFK just nu. Länsborna hyllat föreningen i medgång, vad tänker man när det börjar gå tungt? 
14.51
Verkar som många har problem att skilja på Daniel Kindberg och ÖFK. Och historiskt sett har det naturligtvis varit svårt att skilja dem åt.Men då är då och nu är nu.
Jag har ingen uppfattning (åtminstone inte som jag torgför här) om de ekonomiska turer som nu behandlas i domstol.Jag kan dock konstatera att ÖFK under sin "storhetstid" bidrog mycket starkt till att stärka varumärket Östersund och Jämtland. ÖFK placerade Östersund och Jämtland på världskartan, men kanske ännu viktigare, stärkte den egna självbilden. ÖFK blev en symbol för entreprenörskap och det faktum att vilja och tro kan försätta berg. Och många var det då som ville sola sig i glansen.
Nu är situationen en annan. I stället för utnyttja den varumärkesplattform som byggts upp, verkar nu många företagare och politiker tävla om att straffa Kindberg genom att dra bort allt stöd till ÖFK.Ta gärna avstånd från Kindberg och hans arbetssätt, men rädda det som räddas kan. Vi har ett elitlag i fotbollens högsta division med en väldigt begåvad spelartrupp. Stabil ekonomi är ingen garanti för sportsliga framgångar, men sportsliga framgångar är omöjliga utan en ordnad ekonomi.
Det är ovärdigt ett entreprenöriellt län som Jämtland att släppa ut varumärket ÖFK med badvattnet bara för att man känner sig lurad av Kindberg.
15.01
de är väl inte så konstigt att folk har svårt att skilja på Kindberg o ÖFK, jaa, ÖFK var tipp topp o alla jublade, men nu då vem har ställt till så att nu förknippar man ÖFK med mygel
MVH Aron
15.02
Fast om varumärket är uppumpat med illegala pengar så är det väl inte så mycket att hålla kvar i. Det är ju rätt uppenbart, så fort Kindberg var borta så började de ekonomiska problemen att eskalera. Varför? Jo, pengadopingen var borta, helt enkelt. ÖFK och Kindberg borde skämmas och skickas långt ner i seriesystemen. Beteendet är förjävligt mot de klubbar som kämpar för att komma upp i seriesystemet.
15.37
ÖFK, framtid är så klart viktigt för alla invånare, ÖFK handlar om jätte mycket, telex, integration, glädje för invånare, om så är frisk folket i länet som är närvaro på jobbet då sysselsättning kan öka, så att ha allsvenskan football i Östersund är ju väldigt viktigt, ÖFK har ju meddelat världen ordentligt vart ÖSTERSUND finns i världens karta, det var många spelare från Spanien och England som aldrig hört om Östersund 😀, jag förstår inte varför många som sponsrar dra ur nu, ÖFK behöver stöd nu under denna kritik situation, om man de inte kan stöttar nu, är ju de varit där förut för deras fördelar, in my opinion om ÖFK gott i konkurs, det är säkert många företag och självklart kommunen som är "the loser" Okbay Mehari med varmt hjärta
16.18
Alla föreningar har haft sina stålbad, att spela upp sig från division 4 tar bara fem år med rätt ledning och spelarmaterial, lycka till.
16.54
Konkurs.
17.44
Blir utraderade. Synd dom skulle "passa"😎

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet