ÖFK-flagga på läktaren på Jämtkraft Arena Foto: Per Danielsson /TT

ÖFK beviljas inte elitlicens för kommande säsong

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska klubben Östersunds FK beviljas inte elitlicens för kommande säsong, det uppger Svenska fotbollförbundets licensnämnd.

Så här skriver Fotbollförbundet på sin webbplats:  Licensnämnden har beviljat elitlicens avseende år 2020 för alla dessa klubbar, utom för Östersunds FK Elitfotboll AB för vilken Licensnämnden anser att Östersunds FK Elitfotboll AB inte uppfyller elitlicenskriteriet ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år.

Licensnämndens beslut innebär att ÖFK inte får spela i Allsvenskan kommande säsong. Klubben uppger att de kommer att överklaga beslutet till Överklgandenämnden.

– Vi har haft diskussioner med Licensnämnden och har en annan syn än de när det gäller det här, säger Maria Wilén, ordförande i Östersunds FK Elitfotboll AB, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet