ÖFK:s Douglas Bergqvist och Aly Keita tränar längdskidor tillsammans med Anders Södergren. Foto: Tobbe Hising

ÖFK-spelarna tränar i längdspåret med OS-medaljören

Uppdaterad
Publicerad

För att lyfta sig inför deras hittills största match i Europa League har ÖFK gett sig ut i längdspåret tillsammans med skidlegendaren och OS-medaljören Anders Södergren.

Under de kommande veckorna som leder upp till hemmamatchen mot Arsenal den 15 februari så kommer ÖFK-spelarna med jämna mellanrum byta ut fotbollsskorna mot längsskidorna.

När de ger sig ut i längdskidspåren har de sällskap av ingen mindre än den flerfaldige OS-guldmedaljören Anders Södergren som hoppar in som coach under längdskidträningen.

ÖFK i Europa League

– Det är otroligt kul att få vara en liten del i klubbens förberedelser inför matchen mot Arsenal, säger Anders Södergren i ett pressmeddelande.

Gick det lite för snabbt för ÖFK:s Curtis Edwards månntro? Dennis Widgren ser ut att ha det lite lättare. Foto: Tobbe Hising

ÖFK-målvakten: ”Kallt välkomna Arsenal”

Mycket snö och kyla är inget som stoppar ÖFK-spelarna i sina förberedelse inför matchen på Jämtkraft Arena. Innan spelarna begav sig ut på sin första tur i skidspåret var ÖFK-målvakten Aly Keita taggad.

– Vi är många som inte åkt längdskidor alls innan och tycker det skall bli jäkligt kul. Vi vill visa Arsenalkillarna hur man spelar fotboll i Jämtland. Kallt välkomna Arsenal, säger Aly Keita.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet