Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför är Vänsterns Christina Hedin kritisk till att kommunstyrelsen nu beslutat att gå vidare med planerna på ett datacenter – hör vad hon tycker i videon ovan. Foto: Lukas Johansson, SVT.

Oppositionens kritik mot beslut om datacenter i Östersund: Tråkigt, borde värna friluftslivet

Uppdaterad
Publicerad

Christina Hedin (V) röstade under tisdagen nej till en etablering av datacentret i Östersund. Hon tycker att politikerna borde ha lyssnat på tjänstemännen, som sagt nej till planerna.

– De hade tagit fram ett bra underlag och förklarat väl att det här strider mot andra ställningstaganden som kommunen har gjort, säger hon.

Vänsterpartiet var inte ensamma i sin kritik. Även Miljöpartiet röstade nej. Tidigare har också Liberalerna aviserat att man motsätter sig etableringen, men partiet deltog inte i röstandet på tisdagens sammanträde eftersom partiet saknar ordinarier ledamot i styrelsen och därmed rösträtt.

Konsekvenser för friluftslivet

Kristdemokraterna och Moderaterna, som även de sitter i opposition, röstade ja till etableringen.

Datacenter i Östersund

Kritiken som lyfts fram handlar inte minst om konsekvenserna för friluftslivet i området Spikbodarna som kommer att påverkas av etableringen av datacentret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Datacenter i Östersund

Mer i ämnet