Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jessica Kelliher, Östersund Baskets nyförvärv till denna säsong, om flytten hit och hennes tankar inför slutspelet. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Östersund Baskets poängdrottning: ”Självförtroendet är på topp inför kvartsfinalen”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Jessica Kelliher har spelat två säsonger i Svenska basketligan dam för Visby Ladies, och hon vann poängligan båda säsongerna. Nu går hon in i sitt första slutspel med sitt nya lag Östersund.

Trots att Kelliher överlägset röstades fram som bästa center i ligan under fjolåret, kunde hon inte stoppa Östersund från att slå ut hennes lag Visby i fjolårets kvartsfinalspel. Under sommaren stod det klart att Östersund värvat den poängstarka centern.

– Jag var imponerad över Östersunds insats som nykomling och deras sätt att spela såg spännande ut. När sen möjligheten att spela här kom så var det ett lätt val, säger Kelliher.

Östersund Basket

Återförenas med lagkamrater

Flytten till Östersund innebär dessutom att hon återförenas med två spelare hon spelat med tidigare i karriären. Hannah Whitish, som valde att förlänga sitt kontrakt med Östersund, och Gaby Bronson, som också är ett av klubbens nyförvärv till denna säsong.

I klippet berättar Jessica Kelliher om flytten till Östersund och hur hon ser på det kommande slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersund Basket

Mer i ämnet