Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Östersund Baskets profil Stina Dahlin om varför hon avslutar karriären och hur hon ser på sitt sista slutspel. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Basketprofilens sista slutspel – avslutar karriären efter 17 år

Uppdaterad
Publicerad

Stina Dahlin är en av Östersund Baskets stora profiler. Hon har spelat basket sedan barnsben och har varit Östersund trogen i hela karriären, trots erbjudanden att gå till andra klubbar.

De senaste säsongerna har Stina dock slutat se basketen som en karriär, och redan under fjolårssäsongen var hon tveksam till en fortsättning.

– Jag har inte provat att inte spela basket sedan jag var 8 år gammal, så jag tror att det är möjligheten att göra något annat som lockar, säger Stina Dahlin

Östersund Basket

Men innan Stina avslutar karriären ska hon spela ett sista slutspel med klubben hon varit trogen i hela sin karriär. I klippet ovan berättar hon om beslutet att lägga av och sina tankar inför slutspelet.

– En dröm vore ju att avsluta med ett guld i ryggsäcken, men konkurrensen i år är jättetuff, säger Stina Dahlin.

Under onsdagskvällen vann Östersund basket den första kvartsfinalen mot Uppsala. På fredag väntar returmöte, då på bortaplan. Kvartsfinalserien spelas bäst av tre matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersund Basket

Mer i ämnet