Nu har både Internationella skidskytteförbundet och kommunstyrelsen gett tummen upp för världscuppremiär i Östersund 2020 och 2021. Foto: SVT

Östersund säger ja till att bli värd för skidskyttepremiären 2020 och 2021

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Östersund säger ja till värdskap för premiären av världscupen i skidskytte ytterligare två år framöver.

Som vi tidigare rapporterat kom beskedet i november förra året, att Östersund tappade värdskapet för 2020 till finska Kontiolahti, men fick behålla det för 2021. I somras ändrade sig sedan Internationella skidskytteförbundet (IBU) till konceptet med delat värdskap för båda åren.

Under tisdagens sammanträde av kommunstyrelsen i Östersund beslutades formellt att man vill stå värd för världscuppremiären i skidskytte både år 2020 och 2021. Tävlingarna delas alltså med Kontiolahti.

Kultur- och fritidsnämnden får 900 000 kronor i bidrag nästa år för att man ska kunna teckna ett arrangemangsavtal för tävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.