Befarad skada på Hosam Aiesh i träningsmatchen mot Hammarby Foto: SVT

Östersund slog Hammarby i premiärmöte

ÖFK:s debut i Allsvenskan dröjer några månader ännu, men redan nu har laget fått genrepa genom att möta Hammarby, på bortaplan i Spanien.

ÖFK mötte på söndagen Hammarby i en träningsmatch i Salou, Spanien. I första halvleken såg båda lagen lite ringrostiga ut, det var flera felpassningar och få avslut mot mål. ÖFK hade de mesta av spelet men i pausvilan stod det 0-0.

Det var mycket känslor i matchen och stundtals var det väldigt hårt spel. Hosam Aiesh blev vårdslöst tacklad in i avbytarbänken i mitten av andra halvlek. Aiesh fick bryta matchen men på ÖFKs hemsida skriver man att troligen är inget trasigt utan det är en kraftig blödning.

Hammarby fick jaga

ÖFK fick en kanonstart i andra halvlek och kunde efter ett par minuters spel göra 1-0 genom Alex Dyer. 2-0 kom inte långt efter första målet. Saman Ghoddos som är ett nyförvärv från Syrianska gjorde sitt första mål för sin nya klubb. ÖFK höll bollen bra inom laget och styrde spelet medan Hammarby fick jaga. Hammarby kom ändå till en del bra avslut men en storspelade Aly Keita i Östersundsmålet höll nollan.

Supportrar på plats

Runt 250 Hammarbysupportrar var på plats men det hjälpte inte för Stockholmslaget. Östersund möter just Hammarby i säsongspremiären av Allsvenskan den fjärde april i Tele2 Arena.