ÖFK tränar i Spanien Foto: SVT

Laddar för Allsvenskan i Salou

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK befinner sig just nu i Spanien på försäsongsläger. SVT Nyheter Jämtland är på plats och bevakar uppladdningen inför Allsvenskan.

LÄS OCKSÅ: Östersund slog Hammarby i premiärmöte

Medans snön skottades bort på Jämtkraft arena för någon dag sen så befinner sig ÖFK i Salou, Spanien. Här får laget goda träningsförutsättningar och ett bra tillfälle att komma ihop som grupp.

Allsvenskan

– Det är skönt att få komma bort lite till värmen och träna på riktigt gräs och det är viktigt för sammanhållningen i truppen, säger Emir Smajic.

Mensah tillbaka

Fem spelare har lämnat laget sen i höstas och en handfull nya har tillkommit, bland annat den tidigare ÖFK-spelaren Samuel Mensah som efter tre säsonger i ÖFK lämnade laget 2013 för spel i Örebro.

– Det känns bra att vara tillbaka, det var här jag startade min karriär och killarna i laget känns bra så jag är glad att vara tillbaka, säger Samuel Mensah.

Möter Hammarby

I den Allsvenska premiären möter man Hammarby, ett lag man mött flera gånger fast då i Superettan. Även Hammarby är på plats i Salou och tränar på planen bredvid ÖFK.

– ”Bajen” är ett bra lag och kanske den bästa publiken i Sverige, själva atmosfären på deras premiär ska bli väldigt kul och en värdemätare för oss, ett bra lag och en bra arena att spela inför, säger Brwa Nouri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet