Pärra Blixt har jobbat hemifrån under nästan hela året. Foto: Anneli Åsén

Pärras ovanliga år: ”Man saknar att snacka lite skit vid kaffeautomaten”

Uppdaterad
Publicerad

Pärra Blixt i Östersund började tidigt under coronapandemin att jobba hemifrån, vilket inte alltid är så lätt med två småbarn i huset. Det tog lite tid att vänja både sig själv och övriga familjen vid hemarbete.

– Jag har väl lärt mig att balansera vad som är arbete och vad som är ”hemma” så att säga. Det är klart man saknar det sociala på arbetet, när man går till kaffeautomaten och snackar lite skit. Eller att kunna ställa snabba frågor till kollegor utan att behöva ringa eller maila, säger Pärra.

I klippet ovan får du träffa Pärra Blixt och höra hur han ser på året som gått och på framtiden.

Under vinjetten ”Ett ovanligt år” återvänder SVT Nyheter till personer som vi med anledning av coronapandemin på olika sätt uppmärksammat under året. Vi tittar tillbaka på det ovanliga året som gått – och ber intervjupersonerna blicka framåt. Vad ska hända när pandemin är över?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ett ovanligt år

Mer i ämnet