Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Besked i dag AnnSofie Andersson lämnar oppositionsrådsposten i Östersund i förtid till följd av Kindbergaffären. Foto: SVT

AnnSofie Andersson (S) avgår som oppositionsråd

Uppdaterad
Publicerad

AnnSofie Andersson (S) avgår som en följd av sin inblandning i utredningen kring Daniel Kindberg. Det meddelades på en presskonferens under torsdagen.

I förundersökningen mot Daniel Kindberg och de två andra misstänkta finns utskrifter av samtal som polisen avlyssnat från Daniel Kindbergs telefon. Ett av de samtalen är mellan Kindberg och kommunalrådet i Östersund AnnSofie Andersson. AnnSofe Andersson har ringt Daniel Kindberg under Östersundshem pågående internutredning.

I dag höll Socialdemokraterna i Östersund en pressträff. Arbetarekommunens ordförande Maria Nerpin och AnnSofie Andersson hade bjudit in pressen.

Avgår i mars

Frågan som hängde i luften var naturligtvis om AnnSofie Andersson kunde fortsätta som oppositionsråd i Östersunds kommun och beskedet blev att hon avgår sista mars.

Kan du känna en sorg över att det blev så här?

–  Ja, med tanke på allt som hänt med  utvecklingen av Stadsdel Norr, Jämtkraft arena och ÖFK så klart att jag tycker det är sorgligt.

AnnSofie  Andersson säger att hon kommer att fortsätta med politiken, men inte sitta kvar i kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rättegången mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet