Pär Löfstrand (L) får ett uppdrag inom Europeiska Regionkommittén.

Östersundspolitikern Pär Löfstrand (L) får nytt uppdrag – vald till Europeiska Regionkommittén

Uppdaterad
Publicerad

Liberale Östersundspolitikern Pär Löfstrand har nyligen blivit vald till ledamot i Europeiska Regionkommittén. Där kommer han att framför allt jobba för att EU-länderna ska bli mer självförsörjande i sin energiproduktion.

– Jag kommer driva på för att varje EU-land ska ta ett större ansvar för sin energiproduktion. Det är helt orimligt att EU länderna står i beroende av import av ryska gas, meddelar Pär Löfstrand (L) via ett pressmeddelande.

Det var i december som regeringen nominerade honom till posten och senare fastslogs det av ministerrådet i Bryssel. Med det blir han den enda politikern från Jämtland som har en plats i Europeiska Regionkommittén, men en av 12 svenska ledamöter.

Öppen för mer kärnkraft

– Vi kommer att behöva såväl kärnkraft som som sol- vind- och vattenkraft för att klara energiförsörjningen. Utan utbyggd kärnkraft är en utbyggnad av de svenska nationalälvarna i farozonen och det får inte ske, säger Pär Löfstrand.

De delar av Europeiska Regionkommittén som Pär Löfstrand ska verka inom hanterar bland annat landsbygdsutveckling, jordbruk, konsumentskydd och turism. Men även socialpolitik, utbildning, idrott och kultur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.